Grønt malerfirma i hjertet af Vejle - Malerarbejde med god samvittighed

Vi kender alle duften af ny maling. En duft som ofte forbindes med positive erindringer om nye rammer og begyndelser. Duften af frisk maling er imidlertid også kemisk – uanset om vi taler om billig eller dyr maling. Derfor kræver nymalede omgivelser ofte kraftig udluftning, så indeklimaet bliver tåleligt.

Hvad nu hvis det ikke var nødvendigt? Hvis malingen i stedet kunne forbedre vores indeklima, og efterlade en frisk duft? I en tid hvor bæredygtighed, økologi og naturlige materialer i stigende omfang efterspørges, af både miljømæssige og menneskelige årsager, bør vi som forbrugere og fagfolk også kaste et kritisk lys på den maling, vi bruger i vores hjem, virksomheder og på offentlige institutioner. For hvad nytter det at kaste millioner efter bæredygtige byggeprojekter og grøn omstilling, hvis vi fortsætter med at male alt over med kemikaliefyldt maling?

Hos malerfirmaet Fairpaint i Vejle er brugen af bæredygtig, naturlig maling netop omdrejningspunktet – både i vores malerarbejde, men også i forhold til de produkter vi sælger i vores malerfirma i Vejle. Vi kan tilbyde den samme kvalitet og de samme produkttyper som andre kvalitetssikrede malermestre og malerfirmaer. Forskellen er bare at vores malerarbejde og maling er miljøvenlig, og giver et bedre indeklima.

Det bæredygtige alternativ i Vejle

Hos Fairpaint bruger vi kun bæredygtig maling. Vi udsætter hverken os selv eller dig for skrappe kemiske malinger. Vores maling har en større vægtfylde end alm. maling pga. indholdet af ler/marmor, men både kunder og maler slipper for den kemiske duft – Faktisk er malingen lugtabsorberende. Bæredygtighed handler nemlig ikke kun om naturen, men også om vores alles sundhed og velbefindende. Valget af Fairpaint som malerfirma er derfor det rette valg både for miljø, sundhed og etik.   

Bestiller du malerarbejde hos Fairpaint, besøger vi dig inden arbejdet igangsættes. Det giver os mulighed for at prissætte malerarbejdet og detaljerne omkring udførslen ordenligt. De fleste af vores kunder, i malerfirma Fairpaint, er fra Kolding, Vejle og Trekantsområdet generelt, men vi udfører også gerne malerarbejde i resten af landet. Ofte er der tale om renoveringsprojekter indenfor både det offentlige og private, men alt malerarbejde har interesse. Vores bæredygtige produkter kan imidlertid bestilles problemfrit i hele landet.  

Kvaliteten af malerarbejdet er centralt for din Fairpaint-maler. Den bæredygtige maling kræver kvalitetsbevidste maleprocesser, som udfordrer maleren fagligt og håndværksmæssigt. Fairpaints malere gør sig ekstra umage med at udføre dit bestilte malerarbejde grundigt, så vi både lever op til vores egen og din kvalitetsbevidsthed, og får det optimale ud af de naturlige farver. Hos Fairpaint får du dermed ikke kun kvalitetsmaling til konkurrencedygtige priser, men også smukt udført, professionelt malerarbejde. 

Efter udført malerarbejde, gives et års garanti på malerarbejdet. Fairpaint rykker derfor hurtigt ud, hvis malerarbejdet skal finjusteres. Holdbarheden på den naturlige maling er imidlertid mindst ligeså god som ved alm. kvalitetsmaling. 

Malerarbejde i forførende farver & teksturer

Fairpaints naturlige maling er af en særlig tekstur, der vækker sanserne til live. Indholdet af naturlige ingredienser gør at malingen kan bearbejdes helt anderledes end hos alm. maling, og dækkeevnen er virkelig god. Din Fairpaint-maler kan både lave flade, glatte overflader, men også mere rustikke, dansende overflader. Stofligheden og lystspillet er enestående, og du kan vælge imellem 160 forskellige afstemte, matte farver. Farver, som også fås med glans.

Farvernes kvalitet og sanselighed er også årsagen til at vores kunder vender tilbage. Har man først stiftet bekendtskab med vores bæredygtige maling og kvalitetsbevidste malerarbejde, bliver det svært at nøjes med mindre. Farvernes forførende kvaliteter er vanedannende.

Noget andet der er unikt for Fairpaints maling er, at den stabiliserer luftfugtigheden i rummene. Luften bliver derfor ikke ligeså tør. Vi har en tendens til at tro at fugtig luft er negativt, men alle rum bør faktisk indeholde en forholdsvis høj luftfugtighed, mellem 40-60% hvis indeklimaet skal være optimalt. Lermalingen frigiver negative ioner i vandfordampningen. Den proces giver et sundt indeklima, hvilket giver bedre trivsel og mere energi. Malingen er også med at mindske statisk elektricitet, og egner sig derfor ekstra godt til klasselokaler og kontorer med mange computere.

Hos Fairpaint arbejder vi overordnet med disse 6 typer maling:

  • Lermaling: giver dine vægge en smuk, mat overflade. Fugt regulerende og lugtabsorberende
  • Marmormaling: giver en smuk, mat overflade som tåler hårdere belastning end ler malingen. Den har en hårdere overflade end ler malingen, og kan derfor nemt vaskes og skures. Denne maling kan også bruges i vådrum, men er ikke ligeså fugtobserverende som ler malingen
  • Lerpuds: giver en smuk og finkornet overflade med et virkelig fint farvespil
  • Strukturmaling: giver en mat og naturlig overflade med en lettere nopret tekstur
  • Lazur-maling: giver et fint transparent udtryk, som giver et fint farvespil og en næsten levende overflade. Med Lazuren kan du arbejde i ét eller flere lag – fra et meget blødt look til det vilde. Kun fantasien sætter grænsen
  • Træmaling: til indvendige og udvendige flader – en holdbar kvalitetsmaling

Den maling malerfirmaet Fairpaint i Vejle bruger, er udviklet af den tyske producent Volvox. Et firma, som er kendt for udviklingen af naturlig miljømærket maling. Ud over hos Fairpaint, kan Volvox’ produkter kun købes ét andet sted i Skandinavien. Alle farver og malerprodukter fra Volvox er udviklet, så der tages mest muligt hensyn til forbrugeren og miljøet.

Om Malerfirmaet Fairpaint i Vejle

Hos malerfirma Fairpaint er kvaliteten og det sunde indeklima omdrejningspunkt. Arbejdet med bæredygtig, naturlig maling er et bevidst valg. Et valg som kræver viden og håndværksmæssig snilde. Vælger du at få dit malerarbejde udført af malerfirma Fairpaint, bliver du derfor betjent af malere med en særlig kærlighed til malerfaget som håndværk. Kvalitetsbevidste malere, som sikrer dig smukt og grundigt udført malerarbejde – uafhængigt af maleprojektets størrelse.

Malermester Kim Skaaning Johansen brænder for de kemikaliefrie malinger fra Volvox. Efter mange år i male- og byggebranchen, var Kim egentlig på vej væk fra branchen, da det gode håndværk i malerfaget var ved at miste sin betydning. Han forelskede sig imidlertid helt og aldeles i de naturlige farvenuancer og teksturer i Volvox’ produkter. Muligheden for at fortsætte det kvalitetsbevidste malerarbejde med bæredygtig maling, fik ham derfor til at fortsætte. I 2012 åbnede han derfor malerfirmaet Fairpaint i Vejle.

Kim Skaaning Johansen er opfostret med farver fra barnsben. Farmoderen, der blandt andet arbejdede med porcelænsmaling, stillede paletten til rådighed. Modsat mange af sine jævnaldrene, malede Kim imidlertid ikke figurative billeder af huse, biler og dyr. Det var kun de abstrakte, rene farveflader der fascinerede ham. 

Den farverige opvækst er årsag til, at Kim Skaaning Johansen valgte malerfaget. Efter 40 år indenfor malerfaget, findes der derfor efterhånden ikke den maleropgave, Kim ikke har prøvet kræfter med. Han har arbejdet med overfladebehandlinger på konstruktioner, som rejsemontør m.m. Nye steder, projekter og muligheder bliver ved med at drive Kim fremad. 

Rådgivning omkring farvevalg 

Farver påvirker os forskelligt. Derfor kan det at vælge farver til hjemmet eller til virksomhedens møderum, være en kompliceret affære. Her kan Fairpaints malermester Kim Skaaning Johansen hjælpe. Kim er både uddannet malermester, men arbejder også som Neo Feng Shui vejleder. Med udgangspunkt i en individuel samtale, og en besigtigelse af de rum I ønsker malet, rådgiver Kim i forhold til farvevalg. Kunder er altid forskellige og derfor er Kims løsninger indenfor malerarbejde også altid individuelle og skræddersyede.

Der er mange gode grunde til at tage en Neo Feng Shui ekspert med på råd, når I skal vælge farver. Kim Skaaning Johansen kan fx hjælpe med at skabe beroligende omgivelser til urolige børn, eller finde farver der fremmer kreativiteten. Farver er aldrig bare farver.

Læs mere om Neo Feng Shui vejleding med Kim her.