Lers egenskaber

Mange steder i naturen findes negative ioner, og mennesker som lever tæt ved naturen er vant til at være omgivet af negative ioner. Normalt findes der i frisk landluft 2-4000 negative ioner pr.cm3. Desværre findes der i mange hjem med computere, elektriske apparater, elektriske ledninger og syntetiske plastikprodukter (som f.eks meget plastikmaling) produktion af positive ioner, som fører til at et gennemsnitligt hjem kun har omkring 600 negative ioner pr.cm3. I et kontor med computer uden vinduer kan der være 0 negative ioner.

Naturlig ler indeholder en utrolig tæt molekylær struktur og form, som har evnen til at producere negative ioner i forbindelse med vand. Selv den mindste smule fugt i indeklimaet får leret til at producere negative ioner til luften. Dette betyder at når dine vægge ånder eller der i indeklimaet er forandringer i luftfugtigheden skaber leret negative ioner, som i høj grad forbedrer indeklimaet.

Uforseglet ler maling

Ved at bruge uforseglet ler maling/ler puds som producerer negative ioner hjælper du ikke alene med at neutralisere den elektromagnetiske effekt skabt af computere, elektrisk udstyr og syntetisk plast, men du hjælper også med at fjerne statisk elektricitet fra væggene. Væggene vil være rene og ikke tiltrække støv; så ved at anvende ler maling / ler puds hjælper du også med at rense luften for pollen og støv. De negative ioner som skabes af ler malingen / pudsen får partiklerne i luften til at klumpe sig sammen og bogstaveligt talt falde til gulvet, hvor de kan støvsuges op.